وارد کننده کوپلینگ فنری


کوپلینگ فنری


ز آنجایی که شیارهای آن افقی می باشد یکی از شیارها بر روی شفت الکتروموتور و دیگری بر

روی شفت پمپ قرار


می گیرد. هر دوی این صفحه ها به وسیله یک فنر به هم متصل می شوند و به وسیله درپوشی این فنر پوشانده می شود.


پوشیده شدن فنر موجب می گردد که فنرها از یکدیگر جدا نشوند. شما به وسیله نصب

کوپلینگ انعطافی می توانید ناهم


محوری که بین پمپ و موتور به وجود می آید را جبران کنید.


نکته بسیار مهمی که باید در انتخاب کوپلینگ رعایت کنید و به آن دقت داشته باشید این

است که جنس آن باید بسیار


عالی باشد.

وجود کوپلینگ در سیستم از آنجایی که حرکت دورانی موتور را بر عهده دارد بسیار ضروری می باشد و باید در انتخاب آن همانطوری که گفتیم بسیار دقت داشته باشید. یکی دیگر از نکاتی که باید قبل از اتصال کوپلینگ مد نظر داشته باشید و آن را انجام دهید این است که شفت پمپ و موتور را باید از هم محور بودن جدا کنید، چرا که متصل بودن آنها موجب می گردد که کوپلینگ به خوبی نتواند فعالیت خود را انجام دهد





این نوع خود به دو دسته تقسیم می شود که یکی از آنها فلنج دار می باشد که آن از دو صفحه تشکیل شده است و یکی از صفحات آن به شفت پمپ و دیگری به موتور از طریق پیچ و مهره متصل می شود. نوع دیگر آن تشکیل شده از دو نیم استوانه است که توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل شده اند. بیشتری استفاده ای که از این نوع می شود در مواقعی است که اجزای دستگاه در راستای دو محور باشند.



کوپلینگ های انعطافی :



این نوع هم به دو دسته تقسیم می شود که یکی از آنها مکانیکی و دیگری متریال می باشد. این نوع به این صورت نصب می گردد که باید بر روی شفت دو توپی و موتور باشد. لبه های آن دنده دار می باشد و برخی از دنده ها آن یک یا دو تکه هستند.



کوپلینگ فنری :



ان نوع از دو طریق تشکیل می شود،از آنجایی که شیارهای آن افقی می باشد یکی از شیارها بر روی شفت الکتروموتور و دیگری بر روی شفت پمپ قرار می گیرد. هر دوی این صفحه ها به وسیله یک فنر به هم متصل می شوند و به وسیله درپوشی این فنر پوشانده می شود. پوشیده شدن فنر موجب می گردد که فنرها از یکدیگر جدا نشوند. شما به وسیله نصب کوپلینگ انعطافی می توانید ناهم محوری که بین پمپ و موتور به وجود می آید را جبران کنید.



نکته بسیار مهمی که باید در انتخاب کوپلینگ رعایت کنید و به آن دقت داشته باشید این است که جنس آن باید بسیار عالی باشد.







ز جمله کوپلینگ های پرکاربرد و کارآمد در صنایع مختلف می باشد. نوع مطمئنی از کوپلینگ که با توجه به ویژگی های انعطاف پذیریی که دارد، باعث جلب نظر بسیاری از فعالان در فضاهای مختلف صنعتی شده است. در واقع داشتن ویژگی های متنوع در این نوع از کوپلینگ ها در کنار توانمندی بالا به همراه حساسیت های کافی در برابر نیروهای ضربه ای و همچنین تقابل کافی در قبال ارتعاشات مولدها توانسته است که این نوع از کوپلینگ ها را بسیار کارآمد نشان دهد. اما قبل از شرح کامل کوپلینگ فنری مختصری به خود کوپلینگ بپردازیم.



در مواردی که باید شفت یک موتور را به شفت گردان یک دستگاه مانند یک پمپ ساده تا یک سیستم پیچیده وصل کنیم نیاز به تجهیزی است که بتواند این اتصال مطمئن و محکمی میان این دو محور ایجاد کند. این اتصال باید دارای شرایطی باشد که بتوان در مواردی مانند تعمیرات و یا بازدیدهای دوره ای مولد و دستگاه را از هم جدا نمود. کوپلینگ وظیفه این اتصال را بر عهده دارد چرا که در حین اتصالی مطمئن شرایطی را ایجاد می کند تا بتوان در مواقع اضطرار به آسانی محورها را از هم جدا کرد. کوپلینگها حرکت دورانی موتورها را با حفط گشتاور و توان منتقل می کنند و در اثر این انتقال موجب چرخش دستگاه ها می شوند. در یک دسته بندی کلی یک کوپلینگ یا صلب است و یا انعطاف پذیر که بسته به نوع محل نصب یکی از این دو باید انتخاب شود. اگر در محورهای موتور و دستگاه همراستایی وجود داشته باشد نوع صلب مناسب تر است .چرا که این نوع از کوپلینگ ها مادام یکه فاقد شرایط انعطافی هستند اما در مواردی که نیاز به انعطاف در کوپلینگ نیست، به علت مقاومت بالاتری که دارند مناسب تر هستند







کوپلینگ انعطاف پذیر



هدف از طراحی این کوپلینگ ها اصلاح و جبران ناهمراستایی محورها می باشد. اما منظور از این ناهمراستایی دقیقا چه چیزی است؟ در واقع دو نوع ناهمراستایی وجود دارد. ناهمراستایی ذاتی محورها. حالتی که محورها در راستای یکدیگر نیستند و به طراحی دستگاه بر می‌گردد. اما در حالتی دیگر محورها هم راستا هستند ولی در اثر عامل خارجی مثلاً تغییرات دما راستای محورها اندکی به هم می خورد. توصیه می‌شود که از کوپلینگ های انعطاف پذیر در جهت ناهمراستایی های ذاتی استفاده نشود. چرا که غالباً میزان انعطاف این کوپلینگ فنری ها در شرایطی محدود و تحملی محدود قرار دارد و عموماً در اثر فشار بالا و یا خارج شدن بیش از اندازه شفت ها از حالت همراستایی ایجاد گسست میان محورها می کنند. کوپلینگهای انعطاف پذیر ساختار کوچکی دارند و فضای کمی را اشغال می کنند. از این رو غالباً برای دستگاه های کوچک با توان پایین استفاده می شوند. کوپلینگ فنری در صنایع بزرگ جایی که نیروهای زیاد توسط موتورهای سنگین تامین می‌شود استفاده نمی شوند.



کوپلینگ های انعطاف پذیر دارای چهار دسته کلی هستند:



کوپلینگ الاستومری: که در اثر کشیدن یا متراکم کردن یک ماده پلاستیکی و یا رزینی ساخته می شود. این نوع از کوپلینگ ها به علت داشتن یک ماده ی حساس به دما شرایط استفاده در دماهای بالا را ندارند. البته چون غالبا اجزای فلزی این کوپلینگ ها درگیر هم نیستند، نیاز به روغنکاری نیز در آنها احساس نمی شود.



انواع خاصی از کوپلینگ های فنری نیز وجود دارد که در ترکیب با موارد دیگر انعطاف سازی می کنند. البته در یک دسته بندی کلی کوپلینگهای انعطاف پذیر را در دو دسته الاستومتری و مکانیکی نیز تقسیم بندی کرده اند. نوع الاستومتری دارای یک ماده رزینی یا پلاستیکی است که عموماً نیاز به روانکاری ندارند و نوع مکانیکی همانطور که از نام آن انتظار می رود تمام فلزی است و قطعات مکانیکی درگیر در هم دارد. کوپلینگ های فنری از نوع مکانیکی است که جا دارد بیشتر از این نوع صحبت کنیم. از دیگر مدل های رایج مکانیکی کوپلینگ های دنده ای و کوپلینگ های زنجیری است. این کوپلینگ ها به علت درگیر بودن قطعات مکانیکی نیاز به روغنکاری و روانکاری دارند ‌و عموماً برای حفظ روغن در محیط مکانیکی خود از یک غلاف فلزی بهره می‌برند. اصلاح انحراف شفت ها توسط کوپلینگ های انعطاف پذیر وظیفه ی اصلی این کوپلینگها می باشد . در کل این نوع از کوپلینگ ها سه نوع انحراف را اصلاح می کنند:



آفست موازی: محورها موازی هستند اما در یک راستا نیستند .



انحراف زاویه ای: خط محور شفت ها در مرکز دوران کوپلینگ قرار دارد اما هم‌راستا نیستند .



ترکیبی از انحراف موازی و زاویه ای که نه محور یکسان دارند و نه راستای یکسان